Geologi och Prospektering

Gruvdrift börjar med prospektering och undersökning – stadier med långa investeringsperioder och hög risk för misslyckande. Prospektering och undersökning är dock nödvändiga former av investeringar och garantier för framtiden för alla gruvbolag. 

Geologi omfattar klassificering och kartläggning av sammansättningen och distributionen av mineralfyndigheter som finns i jordens formationer. Inom gruvindustrin tillämpas denna kunskap för att hitta ytterligare mineraltillgångar och för att uppgradera befintliga resurser.

Geologi spelar en avgörande roll inom gruvindustrin eftersom den bidrar till att mineralerna effektivt utvinns ur fyndigheterna för maximal vinst och till att lokalisera fyndigheter av viktiga mineraler och avgöra om kvantiteterna är tillräckligt stora för att göra gruvdriften ekonomiskt lönsam.

Exempel på geologisk verksamhet inom gruvindustrin är kartläggning, registrering och sammanställning av geologiska data i och omkring gruvan, utforskning, datering och provtagning av mineralfyndigheter, tolkning och kartläggning av en gruvas geologi, förberedelse och presentation av data, kontroll av kvalitetsnivåerna på material som produceras för reservbedömning, klassificering av resurser, bedömning av geoteknik och uppdatering av detaljerade databaser.

Om det låter intressant att ha en karriär inom geologi och gruvdrift kan du kolla in våra lediga tjänster och ansöka idag!

Sökresultat för "". Sida 1 av 1, resultat 1 till 1 av 1
Titel Avdelning Placering Bokföringsdatum Sort descending
Återställ
Sommarjobb Geologi
Sommarjobb Geologi Geologi och prospektering Zinkgruvan, SE, 696 81 19 apr. 2024
Geologi och prospektering Zinkgruvan, SE, 696 81 19 apr. 2024